Archieven

23 oktober 2016
/ Derde kwartaal 2016
Ondoorzichtige financiën en sprookjesgeld

sprookje

Gemeentebelang Deventer heeft jarenlang in de oppositie veel stampij gemaakt over de financiën van de gemeente. Het stadskantoor was hiervoor het favoriete item. Nadat jarenlang is gesuggereerd dat het veel duurder zou worden dan begroot bleek onlangs precies het tegenovergestelde. En het bleef oorverdovend stil.
Het ironische is de wethouder van Gemeentebelang verantwoordelijk is voor filmtheater de Viking. En uitgerekend voor dit project moet er nu al wel geld bij! Dus het befaamde sprookjesgeld kom dit college nu zelf erg goed van pas.
Dezelfde partij voerde jarenlang een kruistocht tegen geheimhouding van stukken door de gemeente. Dit stierf een stille dood ergens in 2014/2015. Wederom is het dan erg ironisch dat Gemeentebelang nu zelf geheimhouding wil van stukken rondom filmtheater de Viking. Gaat GB nu ook een rechtszaak tegen de eigen partij aanspannen?
Transparantie was een van de verkiezingsbeloften van dit college. Ook hier is de Viking weer een voorbeeld van hoe het niet moet; om precies te zijn de dekking van de kosten is erg ‘vaag’.

Alles bij elkaar is de Viking het boegbeeld van hoe je als partij de eigen principes overboord kunt gooien en hoe je verkiezingsbeloften kunt breken.
Het is jammer dat dergelijke praktijken verbonden zijn aan een gebouw dat een mooi, nieuw visitekaartje kan worden voor Deventer (gemeente). Niet alleen Gemeentebelang valt dit te verwijten, maar ook de andere collegepartijen. Zij breken net zo goed hun eigen beloftes en doen collectief mee aan het indekken van de wethouder en haar partij.

Christian Kamphuis
Raadsopvolger Deventer Belang

Bewaren