Archieven

Deventer ziekenhuis
22 februari 2015
/ Eerste kwartaal 2015
Snoep in het Deventer Ziekenhuis, slikken we dat als zoete koek?

Leuke vraag stelling! Om te beginnen is dit een opgave voor één van de beste ziekenhuizen van Nederland. De patiënttevredenheid is hoog en de kwaliteit is bovengemiddeld.

Met dat predikaat zal Dz naast het invullen van de huidige behoefte, zoals ze nu zelf aangeven, wel komen met een verschuiving van 10 tot 30 % gezond naar 10 tot 30 ongezond.

Ook het bezoekersrestaurant kan gezondere maaltijden gaan verstrekken, de patiënten krijgen al een veel betere maaltijdservice dan vroeger.

Dat past ook in de beweging ‘Allesisgezondheid’ waar het DZ zich bij kan aansluiten om te voldoen aan de wens van ons allen: een zo lang mogelijk en gezond leven.

Dus een oproep aan het personeel en de directie van het Deventer Ziekenhuis, dien een pledge in , sluit je aan bij de beweging en doe wat velen voor u al deden, zie www.allesisgezondheid.nl

Laten we ook reëel zijn: het is een illusie dat met het extreem

wijzigen van de inhoud van de automaten plots een  ieder gezonder zal gaan leven. Als dat zo simpel zou zijn zou Nederland nu al bijna rookvrij moeten zijn naar aanleiding van alle campagnes en de aangepaste verpakkingen. Er is ook altijd nog zoiets als eigen verantwoordelijkheid van de burger en het niet willen betuttelen….

Het is dus niet alleen een opgave voor het Deventer Ziekenhuis, maar vooral een opgave voor onszelf: kies en leef zoveel mogelijk gezond, dat is de uitdaging voor een vitaler en gezonder Deventer èn Nederland.