Archieven

26 maart 2018
/ Tweede kwartaal 2018
Super trots!

Deventer Belang is super trots dat het zoveel steun in stemmen van de inwoners van de gemeente Deventer heeft gekregen. Wij kunnen de nieuwe periode starten met 3 zetels. In het afgelopen jaar hebben wij in de aanloop naar de ledenvergadering met onze kandidaten overleg gehad over haar of zijn beschikbaarheid voor de komende periode. Alleen voor onze nummer 3, Christian Kamphuis, zou de volle periode een probleem kunnen geven. Als officier bij de Koninklijke Landmacht bestaat altijd de mogelijkheid van een uitzending in het kader van een buitenlandse missie.

Na een eerdere missie in Mali is hij nu tijdelijk geplaatst in Parijs voor een bijzonder opleidingstraject. Met die wetenschap hebben wij vooraf intern afspraken gemaakt dat, mits gekozen voor die periode, Christian zijn zetel ter beschikking stelt aan Roy Haaxman.

Als aanvulling op deze mededeling is de onderstaande verklaring als toevoeging van Christian zelf.

Ik ben blij en vereerd dat ik ben gekozen als gemeenteraadslid voor Deventer Belang. Gemeenteraadslid zijn is een hele verantwoording en het vraagt veel tijd en energie van je om dit goed te kunnen doen. Helaas gaat mij dat voorlopig niet lukken. Ik ben werkzaam als officier bij de Koninklijke Landmacht en ben nu geplaatst in Parijs. Ik woon nu doordeweeks in Parijs, en ik het weekend en de vakanties kom ik terug naar mijn vrouw en twee dochters in Deventer. Dit is overigens niet makkelijk, maar het hoort soms bij het leven van een militair.

Ik heb daarom besloten mijn zetel tijdelijk beschikbaar te stellen voor een andere kandidaat van Deventer Belang. Iemand die wel met volledige inzet de functie van raadslid kan vervullen. Zodra ik terugkeer uit Frankrijk zal ik alsnog mijn zetel weer innemen en bewijzen dat jullie vertrouwen niet voor niets is geweest. En dankzij internet kan ik doordeweeks goed op de hoogte blijven van alles wat er speelt in Deventer, dus ik keer goed voorbereid terug.